2 Kasım 2011 Çarşamba

Balın Mucizeleri


İYİ BİR KORUYUCUDUR: Antibakteriyel özelliğinden dolayı vücudu hastalıklardan korur. Ayrıca içinde birçok gıda bozulmadan saklanabilir.
MİDEYE KUVVET VERİR: Baldaki şeker, emilimi en kolay olan şeker olduğundan ve hazmı gerektirmediğinden kolayca kana geçer ve midedeki fazlalıkları dışarı atar.
KANSIZLIĞI GİDERİR: Kan yapıcı özelliğinin yanında hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir.
DAMARLARI AÇAR: Bal diğer şekerlerin aksine oksijen ile reaksiyona girdiğinde tam yanma meydana geldiği için kanda daha az atık madde bırakır. Kalp adelesine faaliyet ve zindelik vermesiyle kalp hastalıklarına iyi gelir.
ROMATİZMA AĞRILARINI ÖNLER: Romatizmal hastalıkların ve ağrıların giderilmesinde oldukça etkilidir.  
ALERJİ: Bal, alerjik vakıalarda pahalı ve zahmetli tedavilerin yerini alacak  alternatif bir tedavidir.
AĞRI DİNDİRİCİDİR: Özellikle bal buharı ağrı ve sızıyı birkaç dakika içinde dindirmeye başlar.
İŞTAH AÇICIDIR: İhtiva ettiği A,B,C ve diğer vitaminler ile mineraller vücuda zindelik vererek iştahı açar.
DOĞAL DİŞ MACUNUDUR: Diğer tatlı ve meyvelerin tersine bal, dişleri ve diş etlerini temizleyip parlatan doğal bir macundur. Dişleri ve diş etlerini mikroplardan korur, ağızdaki yaraları tedavi eder.
KABIZLIĞI GİDERİR:  Sıcak bal şerbeti kabızlığı kısa sürede geçirir.
ŞİŞMANLIĞI ÖNLER: Bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. Özellikle ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır.
YARA VE İLTİHAPLARI GİDERİR: Bugün modern tıpta ameliyat yaralarında bal kullanıldığı bilinmektedir. Cavanagh ve Beazley adlı araştırmacılar balın laboratuar şartlarında özellikle boğaz iltihaplarında kendini gösteren kalbi tutacoli mikropları ile candida albicans isimli mantarlar üzerinde etkili olduğunu gözlemişlerdir.
BALGAM SÖKTÜRÜR: Balgamı keser, vücudun kötü rutubetini giderir.
GÖZE FAYDALIDIR: Gözün görme gücünü arttırır. Nar suyu ile karıştırılıp göze sürme gibi çekildiğinde gözün keskin görmesini sağlar.
KARIN AĞRISINI GİDERİR: Özellikle bal şerbeti karın ağrılarını çok kısa bir sürede dindirir.
İDRAR SÖKTÜRÜR: Mesane yollarını temizler ve iltihabını giderir.
CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR: Vücut ve yüz bölgesine bal ile masaj yapıldığında cilt yumuşar ve parlaklık kazanır.
SAÇLARI BESLER: Bal saça sürüldüğünde saçları besler, uzatır, parlaklık ve canlılık kazandırır. Ayrıca bit sorunun giderilmesinde de etkilidir.
NEZLENİN ÇABUK İYİLEŞMESİNİ SAĞLAR:  Bal limonla veya sütle karıştırılıp içildiğinde nezlenin çabuk iyileşmesini sağlar.
YANIKLARI İYİLEŞTİRİR: Bal zeytinyağı ile karıştırılıp yanan yerlere sürüldüğünde yanan bölgedeki acı diner. Yanık kısa sürede iyileşir ve yanık izi kalmaz.
VARİSE İYİ GELİR: Bal vücutta olan varis ve varis yaralarına masaj yapılarak sürüldüğünde olumlu etki gösterir.
KARACİĞER: Bal, karaciğer ve göğsü temizler. Baldaki ciholin karaciğerin fonksiyonunu kuvvetlendirir ve hücrelerinde toplanan yağın giderilmesi için karaciğeri harekete geçirir.
SARILIK TEDAVİSİNDE ETKİLİDİR: Salatalık rendesi ile bal karıştırılarak yenildiğinde susuzluğu giderir, kanı temizler ve sarılığı kısa sürede iyileştirir.
TERLEMEYİ GİDERİR: Bal, mumu ile birlikte birkaç gün sakız gibi çiğnendiğinde burun tıkanıklığı ve bundan dolayı meydana gelen terlemeyi giderir.
İSHALİ DURDURUR: Soğuk bal şerbeti ishale çok faydalıdır. İshali kısa sürede durdurur.
ALACA HASTALIĞINA İYİ GELİR: Alaca hastası olanlar en az iki-üç ay sabah aç karnına bir su bardağı bal şerbeti içerse şifa görür.
KOLESTOLÜ DÜŞÜRÜR: Bal, yüksek kolesterol sorununun giderilmesinde oldukça etkilidir.
YATAK ISLATMA SORUNUNU GİDERMEDE ETKİLİDİR: Geceleri yatak ıslatan çocukların iyileşmesinde oldukça etkilidir.
İLAÇLARIN YAN ETKİLERİNİ ÖNLER: Bal vücuda alınan kimyasal ilaçların zararlı etkilerini en aza indirir.
AKNELERİ GİDERİR:  İki çorba kaşığı bal, iki çorba kaşığı süt ile limon suyundan oluşan karışımın akneli bölgeye sürülmesi aknelerin iyileşmesini sağlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder